Order by date, last inserted
 28-02-2020  Hanco Elenbaas:
Andreas Kuyken over deze partij in het NRC Handelsblad van 25 mei 1974: https://imgur.com/mlha4jQ
 28-02-2020 MF Ronald Schalley:
Hanco, heb ik je al eens bedankt voor het publiceren van artikels uit de oude doos en dan natuurlijk deze met Belgische belangen in het bijzonder? Zo niet bij deze. Weer een stukje geschiedenis erbij. Ik heb heel veel vanaf 1982 dankzij de krantenrubrieken uitgegeven door de KNDB maar de jaren ervoor blijft het zoeken, soms via Delper.nl maar het is ook tijdrovend ................................................................................... Jules Vandormael was volgens mij de eerste Limburger die meedeed aan het BK. Mede-stichter van de eerste damclub in Belgisch-Limburg (LTC-Hasselt) en goede vriend van Oscar. Het jaar daarop won hij van zijn goede vriend maar desondanks werd Oscar kampioen.
 28-02-2020  Hanco Elenbaas:
Je hebt me al diverse keren bedankt, Ronald. :-) Dat is echt niet nodig hoor, want ik doe het met plezier. 
Termen als "tijdrovend" kun je beter niet in verband brengen met activiteiten die je plezier bezorgen, omdat de lol er dan misschien afgaat en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
In december 2012, tijdens Harm Wiersma's toernooi in Delfzijl, verzorgde Andreas Kuyken de demonstraties. Een betere demonstrateur is er niet. Technisch vrijwel perfect en alles ook gelardeerd met anecdotes, grapjes, gedenkwaardige voorvallen en fantastische damcomposities. Zonde voor ons dammers dat Andreas (net als Hans Jansen) meer geïnteresseerd is in Rudolf Steiner's antroposofie. Voor Andreas werd dammen "tijdrovend".... ;-) Maar ik zal de komende tijd nog wel wat van zijn damrubrieken uit de jaren '70 plaatsen.