Order by date, last inserted
 15-08-2016 MF Krijn ter Braake:
Veel invoer- of notatiefoutjes helaas de laatste tijd. Het zal niet echt zo zijn gegaan. Zie zet 36 tot 38.  
 15-08-2016  Paul Sier:
Ja , het spijt me dat ik het zeg hoor , maar Turbodambase en Toernooibase zijn verworden tot een grote puinhoop , met een foutenpercentage dat inmiddels dicht bij de 100% zal liggen.
Kwantiteit is het devies ; niet kwaliteit.
 16-08-2016 MF Michel Stempher:
In het verleden ben ik er vaak op geattendeerd dat ik eerst de situatie moest navragen en daarna pas kritiek moest leveren. In dit geval doe ik hetzelfde nu, maar dan geef ik het als advies mee aan anderen.

Mor Seck heeft behoorlijk veel moeite met schrijven en daardoor is zijn notatie heel slecht te lezen; we zijn dus volledig afhankelijk van de notatie van de tegenstander. Echter, ook deze notatie was niet fantastisch, waardoor het een beetje gokken was hoe het was gegaan. Toen ik uiteindelijk, nadat andere invoerders al waren afgehaakt, het vervolg kon reconstrueren was dat een eureka-momentje. Ik heb totaal de 1-om-3 gemist. 

Ik zal proberen een logischer vervolg te verzinnen en dan verander ik het wel. 
Inmiddels heb ik aan de hand van de notatie een logischer verloop weten te reconstrueren. Ik denk dat het op deze manier is gegaan. 
 16-08-2016  Paul Sier:
Hallo Michel ,
Allereerst hartelijk dank voor je geweldige inspanningen.
Natuurlijk is het prachtig dat we tegenwoordig semi-live en live partijen kunnen volgen.

Maar laten we daarbij toch allemaal als doel stellen dat het om correcte , volledige partijen gaat. Als spelers problemen hebben met noteren dan zou je bijvoorbeeld na afloop kunnen vragen of men de partij ZELF even in TB wil invoeren , al of niet middels een soort van "algemeen toernooi-account".

Anyway , dank alle invoerders voor de inspanningen : dat wordt zeer gewaardeerd.  Er zullen sowieso altijd wel fouten zijn , OOK als we menen iets correct te hebben ingevoerd. Dat zij dan zo.  Maar nu zien we maar al te vaak kreten als "verder onleesbaar" , "rest van de zetten volgt ooit nog wel eens..". "zo moet het ongeveer gegaan zijn".... Dat moet je toch echt niet willen. Of wel dan ?