Order by date, last inserted
 19-02-2018  Piet Bouma:
Bij deze partij/wedstrijd is iets bijzonders aan de hand. Wit ging hier door zijn klok, maar claimde dat de klok kapot was. De arbiter heeft vervolgens de klok gecontroleerd en geen mankement geconstateerd en deze laatste partij verloren verklaart, hetgeen ook uit het wedstrijdformulier (niet getekend door DES Lunteren 3) valt af te lezen.

De wedstrijd is op zaterdagavond door DES Lunteren via de uitslagendienst als 11-9 (en partij als 1-1) ingevoerd.
Vervolgens heeft DIOS/DVOIJ CT op zondag gereclameerd en heeft het Bondsbureau de wedstrijd naar 10-10 (en 2-0) gecorrigeerd.

Op maandagochtend heeft iemand van DES Lunteren opnieuw de wedstrijd naar 11-9 (en 1-1) gezet. Inmiddels – na overleg met Bondsbureau – heb ik opnieuw de wedstrijd naar 10-10 en 2-0 gecorrigeerd. Invoer c.q. correcties voor de Nationale Competitie is inmiddels onmogelijk gemaakt in de open omgeving van Toernooibase. Na afloop van de Nationale Competitie zullen we evalueren hoe we deze tik-tak met uitslagen kunnen voorkomen.

Vanuit de zijde van DES Lunteren is opgemerkt dat op beide notatiebiljetten volgens hen de uitslag 1-1 is ingevuld.

De juiste weg lijkt mij dat DES Lunteren, indien ze het niet eens zijn met de uitslag door arbiter vastgesteld, een protest bij de KNDB indienen.
Piet Bouma.