Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 29-08-2017  Andy Damen:
Een onverdiende overwinning want na 57. 12-18 gaat wit nooit meer winnen, toch vind ik de 'Schwindel' met 60. 34-29 en 61. 17-12 wel leuk gevonden (al zeg ik het zelf).
Verhaal van de partij gaat eigenlijk niet over het damtechnische gedeelte maar over het volgende:
Cees Krottje (inmiddels 97 jaar!) is elke maandagavond op de clubavond aanwezig en speelt daar wekelijks zijn partij. Een beetje naar de randjes en ietwat passief, maar probeer maar eens te winnen van hem, zo gemakkelijk gaat dat niet!!!
Nou ja, van de ene kant wel: want op het bord is Cees scherp, hij heeft echter helemaal geen oog meer voor de klok! Eigenlijk verliest hij al zijn partijen op de klok want op een of ander moment is zijn bedenktijd voorbij. Of beter gezegd: 'zou hij op de klok moeten verliezen'. Gelukkig heeft hij datzelf nooit door en inmiddels is het een ongeschreven wet dat de partij dan 'gewoon' doorgaat. Geen enkele tegenstander zal de overwinnijng opeisen en soms gaan partijen nog wel een uurtje door, terwijl er 0.00 op de klok van Cees staat.
Ook in deze partij was het tijdverschil op een gegeven moment (rond zet 28) behoorlijk groot. De witspeler had nog 1 uur en 4 min. op de klok terwijl zwart al aan zijn laatste 3 min. bezig was.
Daar hebben 'ze' in Maastricht wel een oplossing voor (en met ze doel ik dan op competitieleider Gijs), die deed een oude 'Van Der Wal truc' smiley door de klok die de hele partij voor mij links van het bord gestaan had op te pakken en deze aan de andere kant van het bord neer te zetten!!! Dan heb je plotseling als wit nog maar 3 min. bedenktijd (en dat terwijl ik ook nog simultaan speelde op een bord ernaast)!
Wat een geweldige competitie is het toch die zomercompetitie van Raes smiley Het is me na gisteravond ook duidelijk geworden waarom die altijd door Gijs gewonnen wordt... laugh