Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
Analyse(fragmenten) van Auke Scholma
 22-10-2017 MF Eric van Dusseldorp:
Gaf de Kameroener het hier op? Volgens de Kingsrow achtstukkendatabase is de slotstand remise.  
 22-10-2017  Piet Bouma:
Van de site van Amersfoort: "Vooral die laatste partij gaf volop stof tot debat. Het had er namelijk alle schijn van dat Schwarzman niet het vereiste aantal zetten had gespeeld (en dus een reglementaire nederlaag had moeten incasseren. Maar wat was het geval: voorzitter Strooper van het organiserende Amersfoorts Dam Genootschap ADG had bij het begin van de middagronde nog gewezen op de verplichting om accuraat de zetten te noteren. Nu bleek dat zowel de notatie van Schwarzman als die van Kouogue praktisch onleesbaar was. En nadat de vlag van Schwarzman gevallen was, had hij (Schwarzman) er alle baat bij om de verwarring bij de zetcontrole nog wat groter te maken. Uiteindelijk slaagde Kouogue er niet in zijn gelijk aan te tonen en hij verloor door tijdsoverschrijding bij de tweede tijdcontrole."

Of Kouogueu is lange tijd bezig geweest met reconstrueren (en door de klok gegaan) of ....(notatie niet compleet??).

 
 22-10-2017  Arjen de Mooij:
Merkwaardig, het lijkt mij dat degene waarvan de vlag valt moet aantonen dat hij de zetten heeft ggehaald, of niet? Hoe zat dat ook al weer, 30 jaar geleden toen we nog met een tussentijds controlemoment speelden?
 22-10-2017 GMI Martin Dolfing:
Is die slotstand nu ook alweer remise? Vier dammen tegen 1 dam wint toch nog wel he.
 22-10-2017 GMI Ron Heusdens:
Ik was er bij, maar begreep er niet veel van. Kouogueu beweerde na de eerste tijdcontrole dat Schwarzman de vereiste 50 zetten niet gehaald had en dat mocht hij van de arbiter in zijn eigen tijd gaan aantonen. Schwarzman had op een ander bord binnen 2 minuten zijn notatiebiljet bijgewerkt en daaruit viel op te maken dat zijn vlag viel voor de 51e zet. Vervolgens heeft Kouagueu als ik goed geteld heb 3 keer de partij nagespeeld. En toen was zijn tijd op. 2e tijdcontrole was al na een half uur. Misschien dat hij dacht dat de eindstand toch verloren was.
 22-10-2017 MF Maarten Linssen:
Toen Alexander zijn 50e zet(12-17) speelde en zijn klok indrukte had hij nog precies 2 seconden over.Zeker geen kloknederlaag dus.Maar hij moet inderdaad iets aan zijn handschrift doen.Daar zou een kleuter zich nog voor schamenblush.Taalvoutjes maken we allemaal wel eens Paul.Zeker als we te snel zijnyes
 Gewijzigd op 24-10-2017.
 22-10-2017  Paul Sier:
Ik ken kleuters die alexander met een hoofdletter schrijven en 2 seconde met een n op het eind smiley
 
 22-10-2017  Kees Pippel:
@Eric, Volgens de 8-EDB remise. Maar in dit geval betekent het niet, dat een gewone sterveling remise gaat maken. Of moet de komma weg? En ik vraag me af of de stand vóór 51. ... 17-22 wel gewonnen is voor zwart.