Order by date, last inserted
 02-02-2021  Hanco Elenbaas:
Egbert van Hattem, 9 december 1996 

Vanzelfsprekendheid suprematie Hiltex voorlopig voorbij

Landskampioen Hiltex blijft in de hoofdklasse van de damcompetitie wel winnen, maar van enige suprematie is geen sprake meer. De zeges worden met minimaal verschil behaald....

Hiltex-voorzitter Pieter Hildering was voornemens voorafgaand aan het duel in Amsterdam eens een hartig woordje met zijn toppers te spreken. 'Maar daar kwam niets van terecht omdat de helft van het team een half uur voor de wedstrijd nog niet aanwezig was,' aldus een teleurgestelde preses, die na afloop nog een feestje voor Rob Clerc in petto had. 'Dat verdient Clerc zonder meer voor zijn prestatie in Ivoorkust.'

Clerc trok in het duel de score in evenwicht, nadat Bastiaannet zijn meerdere had moeten erkennen in Krajenbrink. Raven zorgde voor een 6-4 voorsprong, waarna Oudshoorn ten onder ging tegen Wiersma. De zege van Meijer leverde Hiltex een 9-7 voorsprong op, maar het was Wiering die als laatste de punten deelde met Ottink en de 11-9 zege veiligstelde.

De kopborden van Huissen beslisten het duel tegen Vorden. Mark Kemperman, Baljakin en Gérard Jansen zorgden na drie remises voor een 9-3 voorsprong. Van der Zee bracht Vorden nog iets dichterbij (10-6), maar daarmee hadden de bezoekers hun kruit verschoten. Huissen won met 12-8.

Opvallend zijn de resultaten van Informatica Drenthe. De ploeg raakte dit jaar grootmeester Hans Jansen kwijt, maar behaalde zaterdag de vijfde zege in successie. 'Dat is echt een record voor ons', stelde een enthousiaste teamcaptain Bert Dollekamp. 'We kijken nu elke ronde met belangstelling naar de resultaten van Hiltex, omdat we nu echt een woordje mee willen spreken in de titelstrijd', aldus Dollekamp, die zelf tot winst kwam tegen TDV'er Korsten. Spanjer en Schuitema kwamen eveneens tot winst, hetgeen voldoende compensatie opleverde voor de nederlaag van Kalk, zodat de Drenten met 12-8 wonnen.

Rinsumageest dankte de 12-8 zege op en in Doetinchem mede aan de winst van oud-wereldkampioen Valneris. De Vaste Zet versloeg het zonder Karen van Lith spelende Heijmans Excelsior met 11-9.

Stand hoofdklasse: Hiltex 13 (83), Huissen 10 (80), Informatica Drente 10 (77), Cema/De Vaste Zet 10 (75), Dostal Vorden 9 (78), Priva De Lier 8 (73), Doetinchem 6 (67), Maas van 't Hoog 5 (66), TDV 5 (65), Rinsumageest 4 (64), Heijmans Excelsior 3 (62), RDG/DIO 1 (50).