Order by date, last inserted
 19-04-2018  Ferry Kemperman:
Hoi Ronald, even gekeken naar de spelers voor Nederland in deze match en dit zijn bijna allemaal Huissense spelers. Th.Jansen (The Jansen, vader van Gerard Jansen), Chris Vervegaert (Huissense veteraan van weleer). Ik vermoed dat Bart (A.Leijser) en Eef (E.Leijser) de spelers zijn waarvan de naam niet goed gespeld is. E.Levels zal Piet Levels zijn, de enige Levels die bij Huissen gedamd heeft. Deze partij is grappig. 45.24-30?? In een symmetrische stand!!
 19-04-2018 MF Maarten Linssen:
Dit was geen interland Nederland-Belgie maar het team van Huissen dat net voor het eerst landskampioen was geworden.Alleen Jan Edink ontbrak en werd vervangen door Jo Hendriksen, de oud-voorzitter en mede-oprichter van DV Huissen(en opa van Joost)
 19-04-2018 MF Ronald Schalley:
Dag beiden, Dank je voor de info. Ik zal vanavond de namen waar geen twijfel over bestaat aanpassen. Namen zijn altijd een delicate zaak. Ik kom soms dezelfde spelers tegen met 4 verschillende schrijfwijzen. Wat betreft de interland. Dat was het wel degelijk. Enkel had men in die jaren de gewoonte om de landskampioen als Nederlands team op te stellen omdat bij de eerste interlands gebleken was dat een Nederland op volle oorlogssterkte geen partij was (en dat is het trouwens nog altijd nietblush). Maar dit specifiek jaar (de andere jaren zullen tzt wel aangevuld worden) zat het Belgische tiental aan de goede kant van het bord.
Denken jullie dat iemand van Huissen een groepsfoto van die tijd zou hebben waarvan ik dan een aantal portretten zou kunnen trekken? Verder uit 'Het Damspel' van januari 1961: "Landenwedstrijd tegen België: De Nederlandse vertegenwoordiging bestond uit het clubkampioenstiental van D.V. Huissen. De Belgen (altijd grappig om dit te lezen al zouden we met ons voetbalelftal dit ondertussen gewoon moeten zijn) behaalden voor de eerste maal (jawel een historisch momentwink) de zege en wel met 15-5." Helaas hier geen detailuitslagen of foto maar vanuit het standpunt van de KNDB wel begrijpelijk dat de aandacht miniem was.
Ik vermoed dat A. Leijser van Albert en daarvan Bart afkomstig is? Ik zal Bart aanhouden. Maarten: Jo Hendriksen is niet dezelfde persoon als Joop Hendriksen die in 2010 eenmalig meegedaan heeft aan de simultaanwereldrekordpoging van Stokkel in 2010?  Huissen was in 1934 opgericht en dat is dan 76 jaar later. Ik zal Jo apart aanmaken indien dit niet zo is. Blijft er nog de voornaam van G. Janssens over. Enig idee?
 19-04-2018 MF Maarten Linssen:
Hoi Ronald.Jo was de vader van Joop, dus het is niet dezelfde persoon.En G.Janssens zal Geert Janssen zijn.In het seizoen 1968/1969 speelde Huissen als landskampioen in Antwerpen wederom tegen Belgie.Uitslag 10-10.Bart van Aalten(vader van Geert)verloor van Oscar Verpoest en Jan Linssen(mijn vader)won als enige van......Antoine Slaby!De overige 8 partijen werden remise.
 19-04-2018 MF Ronald Schalley:
Zo heren, Ik heb alles naar jullie inputs veranderd. Mocht er toch nog ergen een kink in de kabel zitten: je weet me te vinden; Het plan is om deze interlands allemaal in te brengen maar rustig aan. Ik lees nu veel oude tijdschriften en als ik iets zoals dit tegenkom breng ik het in, als het er nog niet instaat. Dat vind ik wel prachtig aan Huissen: generatieclub!
 19-04-2018 MF Joost Hendriksen:
Hallo Ronald! Erg leuk dat je oude wedstrijden in toernooibase zet. Vind het altijd leuk om dat soort partijen te bekijken. Toch nog een kleine aanpassing qua benaming, want Ververgaert is met een extra R... Zoals Ferry het schreef is 'Huissense dialect'.
 19-04-2018 MF Ronald Schalley:
Dag Joost, Ik heb het aangepast. Namen blijven lastig.