Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 28-10-2018 MF Maarten Linssen:
Volgens de site van Hijken speelde Hans tegen ene Hanneke Broek die waarschijnlijk voor het eerst in haar leven een dambord zagsurprise
 28-10-2018  Guido v.d. Berg:
De uitslag moet natuurlijk 0-0 zijn. Er zijn immers geen 40 zetten gespeeld.
 28-10-2018  Hanco Elenbaas:

Van Fred Ivens:

  Protestactie WSDV zonder
gevolgen dankzij bardame  

  Wageningen – WSDV is dankzij adequaat en creatief handelen op het nippertje ontsnapt aan een (mogelijke) straf van twee punten in vermindering. De Wageningse ereklasser had afgesproken met slechts zes spelers naar Hijken DTC af te reizen. Op deze manier werd geprotesteerd tegen het veto van de dambond om Rik Keurentjes, Ester van Muijen. Heike Verheul en Machiel Weistra hun wedstrijd vooruit te laten spelen of de hele wedstrijd op een ander tijdstip te laten afwerken. Dit viertal vertegenwoordigt ons land deze dagen als speler of als begeleider op het WK-jeugd in Wit-Rusland. Door vier borden open te laten werd tevens voorkomen dat de andere drie landelijk spelende tientallen van WSDV (te) forse aderlatingen zouden moeten ondergaan. De Wageningse damvereniging protesteert al jaren tegen deze vorm van ‘competitievervalsing’.
Op het allerlaatste moment meldde Jesse van Beek zich ziek waardoor WSDV met slechts vijf spelers naar de Drentse titelpretendent moest afreizen. Omdat hierdoor volgens het - niet helemaal duidelijke - reglement het risico werd gelopen twee punten in mindering te krijgen werd een unieke oplossing rond deze spelerssoap bedacht. Met medewerking van Hijken DTC, het bondsbureau van de KNDB en de arbiter werd stante pede de bardame van het speellokaal, de 31-jarige Hanneke Broer, lid gemaakt en het team ‘gecompletteerd’. Dat ze na vier zetten tegen Hans Jansen al twee schijven achterstond werd in dit geval als totaal onbelangrijk ervaren.

  Sensationeel

  WSDV, dat dus al met een 8-0 achterstand begon, verloor uiteindelijk met 17-3. Matthias de Kruijf hield na een mislukte opening toch nog moeiteloos de fantasieloze Aleksej Domchev op remise en Wieger Wesselink deelde na een spannend klassiekje de punten met Auke Scholma. De pluim van de dag was voor Marcel Monteba die ondanks zijn inferieure positie oud-wereldkampioen Roel Boomstra van de winst wist af te houden. Sensationeel was ook de nederlaag van Jan Groenendijk die na een orgineel en prachtig gevecht op het scherpst van de snede zijn meerdere in Wouter Sipma moest erkennen. Johan Sterrenburg en Harm Wiersma damden eveneens alle duivels uit de hel. De WSDV’er stond erg goed maar kwam er na een foutzet niet meer aan te pas.

https://imgur.com/a/1vmf4BK 

Foto:Bert Dollekamp Bijschrift: WSDV’s nieuwste aanwinst, Hanneke Broer, kan wel lachen om de ravage op het haar bord. Ook Marcel Monteba ziet de lol er wel van in.

 28-10-2018  Piet Bouma:
Hanco, Ik heb het lettertype in jouw bericht even veranderd naar het standaard lettertype van Toernooibase.
Dit kun je doen door niet rechtstreeks vanuit een Word-document naar Toernoobiase te kopieren, maar eerst even het berichtje in kladblok te zetten en dan pas te kopieren naar Toernooibase.
Dan verliest het alle oude opmaak.
 28-10-2018  Hanco Elenbaas:
OK, dank je wel Piet. 
 28-10-2018  Alex Kruyshoop:
Broek of Broer?
 28-10-2018  Piet Bouma:
That's the question. Zal door Bondsbureau wel goed ingevuld worden, zodra ledenmutatie is verwerkt.
 28-10-2018 MF Maarten Linssen:
PDN     Diagram 1
Het was in ieder geval een scherpe openingszet van Hannekeyes
 28-10-2018  Harry Otten:
De bardame bij Hijken zal wel eerder damborden gezien hebben. Bar blijft het natuurlijk en meer dan schandalig ook. 
 28-10-2018 MI Paul Oudshoorn:
Bar&Boos sad,
 29-10-2018 MF Maarten Linssen:
Voetbalclub Vitesse gaat door allerlei omstandigheden met 7 mensen naar de ArenA om tegen Ajax te voetballen.Onderweg wordt ook nog eens de keeper ziek en haakt ook af.Met 6 spelers mag je niet aan de aftrap beginnen.Maar daar is de oplossing;De vrouw van Sjaak Swart is bereid gevonden om het doel van de Arnhemse club te verdedigen, zodat de wedstrijd toch doorgang kan vinden!ZoietscheekyMensen waar zijn we in Godsnaam mee bezig???????cryingcryingcryingcrying
 29-10-2018  Johan Teake Dekker:
Als de competitieleider geen gehoord kan/mag geven aan een aanvraag dan maar een protestactie. Dit Hanneke verhaal zet het protest alleen maar meer `kracht` bij. Er had een gepaste oplossing gezocht moeten worden, mede omdat Hijken wel wou meewerken, na wat ik begrepen heb.
 29-10-2018  Ferry Kemperman:
Toppunt van amateurisme. Wat een farce. Dit kan alleen maar in de damwereld. Net zoals als het WK 1996 in Ivoorkust waar bij gebrek aan deelnemers maar een paar damklanten die daar toevallig waren konden aanschuiven.
 29-10-2018  Piet Bouma:
Vorig jaar heeft exact dezelfde discussie op het World Draughts Forum gewoed.
Als er informeel (voorutispelen) iets geregeld had kunnen worden, wat was daar op tegen? Moet daar dan toestemming van de KNDB voor zijn?
De meningen daarover kan in het forum nagelezen worden. Misschien is het handig om daar die discussie te voeren. Want de analyse-ruimte bij de partij leent zich daar eigenlijk niet voor.
 29-10-2018  Menno de Block:
PDN     Diagram 2
Die eindstand lijkt wel een partij tegen mijn kleine neefje :p