Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 24-11-2018  Edwin Twiest:
Zonde van de tijd en energie om dit soort partijen in te voeren; wellicht is een kreet grootmeesterremise ook voldoende in de toekomst??
 24-11-2018 GMI Ron Heusdens:
Daar ga ik weer behoorlijk last van krijgen bij het EK met 3 keer 2 ronden op een dag.
 24-11-2018 GMI Martin Dolfing:
Gewoon lekker thuis blijven Ron! Mooie kerstboom uitzoeken en naar leuke films kijken!
Maar als je toch gaat: veel succes natuurlijk!
 25-11-2018  Paul Sier:
Helemaal eens , Edwin.
Dit moeten Federer en Nadal eens doen.  Of Barca en Real.  Of willekeurig welke toppers van welke sport dan ook.  Dan zijn de stadions leeg en de sporten dood.
Geen stadion bieden dus voor deze schuiverijtjes.

Overigens , het feit dat dit in deze mate tussen de sterkste beoefenaars kan voorkomen maakt voor mij het essentiele verschil tussen "TOP-sport" en "een leuk spelletje".  Dammen behoort m.i. dan ook tot die laatste categorie.
 25-11-2018  Maikel van den Esker:
Ze hadden de avond ervoor een feestje. Allebei slecht.nl en toevallig moesten ze tegen elkaar. Kan toch? Ik vind ook dat topsport prima te combineren is met feest. 
 25-11-2018 GMI Martin Dolfing:
Ik vond dit direct ook al geen leuke partij.
Het is wel jammer, wamt ik vind beide mensen fantastische dammers.
Ik zou Federer en Nadal trouwens wel eens heel snel remise tegen elkaar willen zien spelen, Paul:-)
 25-11-2018  Thomas Wielaard:
In tennis kun je wel een set laten lopen om energie te besparen voor de volgende set. Dit heet tanking en daar kun je een waarschuwing voor krijgen. De ATP neemt topsport namelijk wel serieus.https://www.youtube.com/watch?v=KZjRyYLc0zE
 25-11-2018 GMI Ron Heusdens:
Je kunt het ook omdraaien, Paul. Wij hebben helaas met onze prachtige sport, die jij zo denigrerend spelletje noemt, geen volle stadions. Op een andere planeet, ver weg, waarbij de mensen begrijpen, dat de mens zich onderscheidt van andere levensvormen door zijn hersenen, kijken honderden mensen mee, terwijl tienduizenden deze partij live op het internet volgen. Dan laten beide heren het wel uit hun hoofd om een dergelijke partij op de mat te leggen. En zouden er natuurlijk ook al jaren geleden kleine spelwijzigingen zijn aangebracht, om de remisemarge te verkleinen. Maar dit terzijde. 
 25-11-2018  Eddie van de Acker:
Een feestje. Juist ja. Zo is het elke keer wat. Stop er toch mee als je er geen zin meer in hebt, zou ik zeggen.
 25-11-2018  Paul Sier:
Beste Ron ,
Als je dat als denigrerend hebt opgevat ; mijn excuses. Zo was het allerminst bedoeld.  Ik dam zelf 35 jaar ; dat zou natuurlijk niet gekund hebben  als ik het een "niemendalletje" vond.

Wat ik ermee wilde zeggen is dat ons spel  - sport zo je wilt -  niet aan essentiele kenmerken van een sport voldoet. En DAAROM lopen o.a. die stadions niet vol en DAAROM krijgen spelers als jij inderdaad die erkenning niet , die ze zouden verdienen. Maar dat heb je dan vooral ook aan het spel te danken ! 
Nadal en Federer KUNNEN simpelweg niet even snel remise doen (beste Martin). Zie hier HET kenmerk van een sport ; er dient gestreden te worden om de winst. Anders verlies je.
Welnu , omdat in het dammen de grootste beoefenaars die strijd BEIDE kunnen schuwen wanneer ze dat ook maar afspreken , zal dammen m.i. nimmer een sport zijn zoals we die in vrijwel elke andere sport definieren.  Dat neemt NIET weg dat ik , Ron Heusdens , Marine Dolfing en wie dan ook  het WEL als een echte sport mogen zien.
 25-11-2018  Marco de Koning:
Heren hebben toch de moeite genomen 1 zet meer te spelen dan noodzakelijkangel; dat was niet het geval in de partij tussen Martin en Kees, dezelfde dag gespeeld. Welke van de twee partijen zou hoger scoren in de categorie HBH (Het Betere Hakwerk) ?wink 
 25-11-2018 GMI Ron Heusdens:
Excuses aanvaard hoor, Paul.
 25-11-2018  Piet Bouma:
@Edwin Twiest. Je zou ook 1.32-28 kunnen invullen en een opmerking: Er volgden nog 40 niet ter zake doende zetten, gmi-remise.
cool
 25-11-2018  Kees Pippel:
Hallo Piet, Huissen wordt gesponsord door een beton firma. Dan mag je ook beton-dammen verwachten. Mijn idee: schaf de 40-zetten regel af. Overbodige zetten hoeven dan niet gespeeld, en ook niet ingevoerd te worden. Het is goedbedoelde betutteling, met een averechts effect.
 25-11-2018  Edwin Twiest:
@Piet, dat was ook precies wat ik voorstelde.