Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 04-12-2019  Fabrice Lamock:
PDN     Diagram 1
In Turbodambase wordt hier 25. 43-38 20-25 26. 32-27 19-24 27. 29x20 15x24 gespeeld. @ Ronald: welke notatie klopt ?  Ik neem aan die van Toernooibase want in Turbodambase wordt een simpele 1-om-2 gemist.
 04-12-2019 MF Ronald Schalley:
Ik zal vanavond eens kijken Fabrice. Ik vermoed dat je gelijk hebt want wat ik mij herinner is dat ik een enorme kemel schoot in die partij maar van een gemiste 1 om 2 kan ik mij niets herinneren en dat zou toen zeker iemand wel aangehaald hebben. Ik damde nog geen drie jaar en moest nog veel leren. Het correct inbrengen van partijen blijft een delicaat proces. Dat hebben we een tijdje geleden nog gezien bij enkele toernooien tot frustatie van sommigen. Het blijft echter mensenwerk en dan zijn fouten onvermijdelijk. Heb jij recentelijk al die partijen ingebracht van het BK senioren en jeugd? 
 05-12-2019  Fabrice Lamock:
Een paar jaar voor dit toernooi speelde ik ook als jeugdspeler tegen Georges Hübner.  Toen ik de partij Schalley-Hübner anno 1987 op toernooibase zag, kon ik moeilijk de verleiding weerstaan dit duel even onder de loep te nemen.  Ik merkte toen dat de notaties tussen Toernooibase and Turbodambase niet klopte. Om je vraag te beantwoorden: nee, ik heb deze partijen zelf niet ingevoerd.  Ik dacht dat jij het misschien had gedaanwink
 05-12-2019 MF Ronald Schalley:
Ik heb even gekeken gisteren maar ik ben er nog niet helemaal aan uit. Ik herinner me niet zo heel veel meer van deze partijen, een enkele partij nagelaten. In ieder geval dank aan de degene die de laatste weken de rondes en partijen van diverse BK's in TB aan het zetten is. Af en toe kom ik wel wat intypfoutjes tegen (of zouden de partijboekjes deze fouten bevatten?) maar dat corrigeren we tzt wel. En met Turbo-Dambase zullen er ook wel in een aantal partijen verschillen zijn.
In die tijd was ik helemaal niet opgewassen tegen het fenomeen Hubner. Dat was ook niet zo verwonderlijk. Ik damde net geen drie jaar en was op een enkel dagtoernooi na, nog nooit buiten mijn provincie gekomen. Daarbij werd Georges al vijf jaar gecoached door Michel Grégoire die toen een sterke speler/coach was. Ik werd gecoached door mezelf wat duidelijk te zien wasblush