Order by date, last inserted
 23-12-2018 GMI Martin Dolfing:
Prachtig!
 23-12-2018  Paul Sier:
Ik vind het gewoon weer een plaatje !

Georgiev heeft TOCH gewoon weer een wonder verricht. Hij wint zelfs ook zijn laatste partij en wordt daarmee - ondanks zijn nederlaag in de 4e ronde - "gewoon" gedeeld eerste ! Dat het onzinnige Zwitserse systeem voor titel-toernooien hem dan naar plek 2 verwijst maakt het TOP-dammen tegenwoordig natuurlijk tot een lachertje. Het zij zo.

Georgiev was de enige speler die VIJF partijen won ! Meer dan de helft. En dat in een remisespel. En hij won die 5 partijen niet van koekenbakkers. Hij won van 3 Internationaal Meesters en 2 Internationaal Grootmeesters.

Dat hij er 600 euro mee verdient is al helemaal bulderen. Na aftrek van de kosten blijft er dan 15 euro en 42 cent over laugh Om te huilen natuurlijk.
 23-12-2018 GMI Martin Dolfing:
Hij heeft het natuurlijk geweldig goed gedaan. Niet in de problemen komen is natuurlijk ook een kwaliteit. Of als er problemen dreigen te ontstaan, de gevaren kunnen neutraliseren en daarin heeft hij in die verloren partij toch niet thuis gegeven. De uiteindelijke kampioen is niet 1 keer in de problemen geweest in zijn partijen. Hij lijkt mij daarom wel een terechte kampioen.
 23-12-2018  Paul Sier:
Dat mag je vinden , Martin. Ieder zijn menng.
Semyaniuk heeft het geweldig gedaan , zeker.  Ik vind het alleen een aanfluiting dat het Zwitserse systeem in een dergelijk toernooi het oordeel velt. Van een "terechte"  titel is in mijn ogen dan al nauwelijks meer te spreken; los van de geweldige prestatie die Semyaniuk heef geleverd.

Dan toch een kleine nuance ; Semyaniuk kwam wel degelijk een keer in de problemen , uitgerekend tegen Georgiev.


 
 23-12-2018  Ferry Kemperman:
Na 23.48-42 kiest zwart een wel erg dubieus plan met 13-18, 8-13? 19-23 lijkt me flexibeler. Wit staat te mooi in de partijvariant. Het plan 26.11-16 en 27-31 is te passief. Traitelovich had beter 26.18-23x23 kunnen spelen. 
 23-12-2018 GMI Martin Dolfing:
Ik zag daar een min of meer gelijkwaardige remise, Paul. Dat zijn niet de problemen zoals in deze partij. Er werd toen naar een 4 om 4 schijven eindspel afgewikkeld dat nooit kon winnen. Misschien heb ik iets gemist.  Bij een compleet dammer hoort ook een plan B, en eigenlijk ook wel veel meer dan dat. Dat mis ik af en toe wel eens bij de beste beoefenaars van ons spel. Het is soms alleen maar alles of niets, ik mis de balans daarin. Dat is niet mijn beeld van een topdammer. Deze hoort vrijwel alle situaties op het bord goed te kunnen inschatten lijkt mij. Alle dammers zijn natuurlijk van tevoren op de hoogte van de regels van het toernooi. De jongen die nu het toernooi won, had natuurlijk ook genoeg aan een snelle remise doordat hij steeds bovenaan stond. Dat is het recht van de sterkste. Wie weet had hij die laatste partij anders ook nog wel gewonnen en dan had jij dat verhaal over vijf overwinningen niet kunnen houden. Je bent volgens mij niet helemaal objectief meer wat onze damvriend aangaat. Ik daarentegen maak de fout mij daaraan te ergeren in plaats van je mening te respecteren. Je bent een topgozer hoor!
Ik snap niet helemaal wat je zegt, Ferry.
PDN     Diagram 1
25. ... 19-23 Bedoel jij op dit moment deze zet?
 23-12-2018  Paul Sier:
Dank je wel, knul  smiley  

Ik vermoed dat we hier en daar wel even langs elkaar heen praten. Maar dat geeft niks.
Ik vind je visie sowieso altijd van belang en interessant , Martin.  Hele fijne dagen en een sprankelend 2019 gewenst , topgozertje.
 23-12-2018 GMI Martin Dolfing:
Ok ja Paul, zou kunnen van dat langs elkaar heen praten. We doen in elk geval denk ik ons best elkaar zo goed mogelijk te begrijpen denk ik. Gebrek aan wederzijds respect is er ook niet. Jij ook fijne dagen en een goed 2019 gewenst natuurlijk!