Order by date, last inserted
 30-11-2020 MF Casper Remeijer:
Wat een mooie partijen van Evert, vooral deze tegen Hans van Woerkom.
Het is leuk om dergelijke artikelen te kunnen lezen bij de partijen hier dus bedankt voor het uploaden, Hanco.
Evert Bronstring had niet alleen een rotsvast vertrouwen in de kracht van het centrum, maar ook in zijn kansen als hij omsingelde. Er zijn meerdere prachtige partijen van Evert bekend waarin hij de Bronstringhekstelling, ofwel de onvoltooide hekstelling, hanteert en waarin hij een Hooglandaanval omsingelt.  
Ik heb in de afgelopen jaren negentien partijen tegen EB mogen spelen in de onderlinge competitie van LDG en daarnaast nog genoeg rapid- en sneldampartijen. In veel van die partijen is Evert mijn Hooglandaanval, flankaanval of centrum consequent aan het omsingelen. Vooral de laatste soort, de grootscheepse omsingelingen, liepen echter meestal niet goed af voor Evert.
Tegen Evert spelen levert bijna altijd een mooie, principiële wedstrijd op.
 30-11-2020  Hanco Elenbaas:
Kun je een paar partijen tussen jullie laten zien waarin het wèl goed afliep voor Bronstring, Casper? Bedankt vast!
 30-11-2020 MF Casper Remeijer:
Evert heeft één keer van mij gewonnen (misschien vaker als je sneldammen meerekent, maar dat heb ik niet paraat). Dat was in de zomercompetitie van LDG (rapid). Die partij staat al op Toernooibase, maar dat was niet met een omsingeling.
Hij had een tweede keer kunnen en moeten winnen, maar die partij gaf hij remise, omdat hij toen aan remise genoeg had. Bij LDG spelen we ook een intern bekertoernooi via de formule van een knock-outtoernooi met handicap. Onze eerste partij was remise geworden en omdat het ratingverschil minder dan 100 was, speelden we toen een tweede partij. In de tweede partij had Evert als de speler met de lagere rating aan remise genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Dat was de eerste keer in al Everts jaren bij LDG (en voorganger LDV) dat hij doorging in de beker met remise. Uitgeschakeld worden met remise was hem al vaak genoeg overkomen (mij trouwens ook).
Ik heb vier partijen tussen Evert Bronstring en mij uit de onderlinge competitie van LDG ingevoerd waarin Evert aan het omsingelen was: partij 1, partij 2, partij 3 en partij 4. Ook in deze en deze partij uit de zomercompetitie van LDG omsingelt Evert mijn Hooglandaanval. We hebben allebei duidelijk onze ideeën over strategie en dat leidt tot terugkerende thema's in onze partijen.