Order by date, last inserted
 14-11-2020  Albert Eggink:
Nog een partij speciaal voor Ronald Schalley, opgedoken uit een van mijn oude partijenboekjes.Van deze partij heb ik destijds helaas verder niets opgeschreven dan alleen de partijnotatie; van de datum (genoteerd 8 oktober 1971) is alleen zeker dat de partij na de 1e en vóór de 15e oktober 1971 is gespeeld. Ik was toen lid van De Schijf in Roosendaal. In welk kader de partij is gespeeld is eveneens onbekend.
 14-11-2020  Hanco Elenbaas:
Vermoedelijk zit Ronald niet te wachten op partijen waarin jij de hele Belgische top in de pan hakt, Albert. Heb je nooit van een Belg verloren? Met zo'n partij doe je Ronald veel meer plezier.  
 14-11-2020  Albert Eggink:
Beste Hanco,  Ronald Schalley schreef: "Mochten nog meer mensen partijen hebben met een Belgisch tintje die nog niet eerder gepubliceerd zijn..." Maar voor uw plezier wijs ik op een (al eerder gepubliceerde) partij tegen José Larue van Mosan Luik in het Jubileum Viertallentoernooi 40 jaar PZDB. Ik damde in 1965 voor het derde jaar. O ja, José won.  
 Changed on 16-11-2020.
 15-11-2020 MF Ronald Schalley:
Dag Albert, Nogmaals dank voor deze partij in te brengen. Ik heb even in de database gekeken waarin ik alle partijen van Oscar heb ingebracht en deze zat er niet tussen! In die tijd speelde Oscar voor de Brusselse damclub. Ik heb ook even bij broer Hugo gepiept maar vond geen wedstrijden met Brabo van hem tegen Roosendaal rond die periode. Oscar kan natuurlijk ook met Brabo meegespeeld hebben maar het is algemeen geweten dat hij tussen 1959 en 1975 niet meteen op goede voet stond met Brabo waardoor hij zich zes jaar (1959-1965) uit het damleven terugtrok. Met de jaren zijn de plooien wel glad gestreken maar aan de onderlinge deed hij niet meer mee tot 1977. Wel deed hij vanaf 1965 regelmatig mee aan het sneldammen. ........................................................................................ Laat je niet afschrikken door Hanco. Ik zit wel degelijk te wachten op partijen, toernooien, foto's en andere curiositeiten waar Belgische spelers bij betrokken waren. Geschiedenis hoort niet gekleurd te zijn. Dan mag ik wel heel veel weglaten uit het Belgische damgebeuren. Uiteindelijk telt men in iemands carrière zijn zegeningen en die waren bij Oscar talrijk genoeg. (We denken bij Gantwarg toch ook eerder aan zijn wereldtitels dan aan zijn laatste plaats op het Suikertoernooi van 1969).
 15-11-2020  Hanco Elenbaas:
laugh 
Albert heeft vast nog wel wat liggen!

Oscar Verpoest heeft lang onderlinge gespeeld bij De Variant in Oudenbosch, de luisterrijke Brabantse stad waar Cornelis Blankenaar nog gewoond heeft in een rusthuis, nadat de nazi's zijn atelier in Rotterdam hadden weggebombardeerd. Misschien kunnen vader en zoon De Wolf Ronald nog aan wat partijen van Oscar Verpoest helpen uit die periode?   
 15-11-2020 MF Ronald Schalley:
Ik bezit een boekje waarin de laatste wedstrijden van Oscar staan uit de oc van Oudenbosch (1998). Hij was toen 75 jaar en haalde nog een score van 12-20 (twee remises).