Order by date, last inserted
 30-10-2019  Hanco Elenbaas:
Geen beste beurt van oud-VAD'er Anton van Drumpt !
Hoe had je het gehouden, Anton, als Bram hier even 46. 38-33 had ingelast? Gelukkig maar dat Bram vooral op remise uit is. Hij was immers remise-onderkoning van Brunssum 2019, vlak achter de man met een van de schitterendste namen uit de damwereld: Hubert de Baetselier (zó weggelopen uit een Suske & Wiske stripverhaal !).  
PDN     Diagram 1
46. 38-33
Voor Hubert de Baetselier
Het Goede Doel, de Utrechtse band van Henk Westbroek, werd ontdekt en grootgemaakt door Rolf Kroes, een oudere broer van 020-dammer Huub (H.B.A.) Kroes. Rolf (mijn huisbaas rond 1974) haalde in november 1974 Ton Sijbrands naar zijn VARA-programma 'In de Rooie Haan'. Rolf was beste vrienden met Kees Smit, een zoon van Henk Smit, de eerste leraar van Ton Sijbrands.  
Ik mocht Rolf helpen de vragen voor te bereiden, wat niet echt een succes werd omdat Ton regelmatig deed alsof hij niet wist wat bedoeld werd en de door Rolf uitverkoren Limburger Felix Meurders natuurlijk een matige interviewer was. Maar het vraaggespek is sowieso leuk om (voor de zoveelste keer) te beluisteren, al was het alleen maar om de grapjes tussendoor van de geïnterviewde. Vreemd dat 45 jaar geleden soms slechts een paar dagen lijkt. Wie weet heeft de alom bekende Georgiev-vereerder uit Volendam wat dat betreft dan toch gelijk, dat "de mens minder is dan een mier"! :-)     
Ton Sijbrands in De Rooie Haan 1974, dl 1
Ton Sijbrands in De Rooie Haan 1974, dl 2