Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 22-02-2020  Rienk van Marle:
De 27e zet van wit zal een zware beslissing geweest zijn. De dam afnemen en remise veilig stellen, met mogeljik een barrage om een finaleplek. Of doordammen tegen die dure dam, toestaan dat zwart de dam opbergt, met het risico van een nederlaag, maar ook met serieuze kansen op een overwinning. En een grotere kans op een plek in de NK finale. Een lastige afweging. Zelf denk ik dat ik de dam niet had afgenomen. 
 23-02-2020  Hanco Elenbaas:

Kingsrow was ook tegen damafname, maar was er tevens niet van overtuigd dat doorspelen naar winst zou leiden. Henk heeft nu twee keer op rij pas op het laatste nippertje kwalificatie gemist. Volgend jaar haalt hij het hopelijk wel! 
 23-02-2020 MF Eric van Dusseldorp:
Ik denk dat Jos zich een schijfje verteld heeft. Zo'n dam neem je toch niet?
 23-02-2020  Rienk van Marle:
Misschien juist wel. Het kan best zijn dat Jos er vanuit ging dat Henk bereid was om risico's te nemen voor de winst. Doordammen met de dam op bord lijkt goede kansen aan wit te geven, maar het is allerminst duidelijk en wit kan ook in een moeras terechtkomen. Ik denk dat Jos zich niet verrekend heeft. Maar dan heeft hij zich wel vergist in de gretigheid van Henk. 
 23-02-2020 GMI Ron Heusdens:
Ik zat er naast en was erg verbaasd, dat Henk de dam af nam. Hij ging nog kijken naar de andere borden of daar iets moois stond te gebeuren, maar Anton was toen nog bezig en ik dacht op dat moment dat hij goede winstkansen had. Nog meer reden dus om door te spelen. En het is ook nog eens zo dat de zwarte linker vleugel wel erg dun is. Dus alle witte schijven naar rechts zou ik zeggen met grote winstkansen.
PDN     Diagram 1
27. 33-29 36-04 28. 29-24 03-09 29. 24-20 Je kunt bijv. al zo spelen en zwart moet kiezen uit 3 slechte varianten. 9-14 of een zet met de dam