Order by date, last inserted
 06-04-2020  Albert Eggink:
Laatst kwam er een partij van Frans Claessens voorbij waarbij hij won van Ton Sijbrands. Dat deed mij denken aan de enige partij die ik al weer bijna 48 jaar geleden tegen Frans speelde. Wanneer het geen wedstrijd was voor de Onderlinge van De Schijf (Roosendaal) waar ik toen lid van was, schreef ik BC= Buitencompetitie op. Zeer waarschijnlijk speelden we deze wedstrijd tegen Brabo Antwerpen.  Mij geen ronde of speeltijd bekend, noch het kader waarin. 'k Dacht, misschien wel interessant voor Roland Schalleij die naar ik zie nog wel eens in de historie vorst.
Sorry, Ronald Schalley natuurlijk.
 06-04-2020  Krijn van Drie:
PDN     Diagram 1
57. ... 24-29 58. 33x15 30-34 59. 39x30 25x34 Remise
 06-04-2020 MF Ronald Schalley:
Beste Albert, Hartelijk dank voor deze partij. Net ook eentje van Daaf Kasse gekregen tegen Frans. Ik vors idd de Belgische geschiedenis uit, en nu is de ideale tijd om er weer een boost aan te geven gezien ik twee weken verlof heb en alle plannen, welja die zijn er niet meer... Vermoedelijk een partij uit de jaarlijkse wedstrijd tussen Brabo en Roosendaal? Ik kom de gegevens wel tegen. Deze partij slaan we voorlopig even op!
Ondertussen heb ik de wedstrijd Roozendaal - Antwerpen in Toernooibase (KBDB-Teamwedstrijden 1972) gezet en ook de detailuitslagen. Deze partij heb ik ook daar geplaatst. Netjes gevonden in De Gazet van Antwerpen januari 1972. Claessens schreef dat hij in het nadeel kwam na een gambiet van zijn tegenstander.
Misschien kan Piet het commentaar van hier overzetten naar deze wedstrijd.
 Changed on 14-11-2020.
Deze partij staat ook bij Diversen KNDB. Met dank aan Albert voor het beschikbaar stellen van deze partij! Mochten nog meer mensen partijen met een Belgisch tintje hebben die nog niet eerder gepubliceerd zijn...