Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 06-04-2011  Jacob Provoost:
mooi remise gevonden van triest!
 06-04-2011  Alex Kruyshoop:
Waarom geen plusje voor Twiest?
 06-04-2011  Koos van Amerongen:
Goede vraag, Alex.
Dit is een zuiver plusje....
 06-04-2011  Alex Kruyshoop:
Blijkbaar moet het plusje geclaimd worden, zie het verslag van vandaag op de homepage van ToernooiBase.
En volgens de regels moet worden doorgespeeld om voor het plusje in aanmerking te komen, zo maak ik eruit op.
"Plus-/minremise
Een partij die in remise eindigt, telt als een plusremise wanneer een speler een duurzame voorsprong heeft opgebouwd van tenminste drie schijven, waarbij een dam voor twee schijven telt. De tegenstander boekt een minremise.
Een plus-/minremise kan ook tot stand komen wanneer de spelers dit – nadat er door beiden minimaal 40 zetten gespeeld zijn – overeenkomen.
In een stand van één dam tegen drie stukken waaronder een dam, kan wederzijds nog 16 zetten worden doorgespeeld. Als de partij niet beëindigd is, is het resultaat een plusremise voor de speler met drie stukken, tenzij twee van deze drie stukken nog steeds schijven zijn en hun dampromotie door de minderheidspartij blijvend verhinderd kan worden"
 06-04-2011  Piet Bouma:
Potverdikkie Alex. Met claimen bedoel ik natuurlijk, dat Edwin had moeten zeggen: “Plusremise Ron?” en dan had Ron dat natuurlijk geaccepteerd conform de regels omtrent de plus/remise overeenkomen. Of Edwin had gewoon moeten doorspelen tot daadwerkelijk de plus op het bord was verschenen. Maar ik begrijp dat kort populair taalgebruik jou wat tegenstaat? 
 06-04-2011  Alex Kruyshoop:
Blijkbaar wist Edwin niet van de regel af, dat kan natuurlijk ook. Toch raar dat een plusremise niet automatisch wordt toegekend. De titel kan met een plusje meer of minder op het spel komen te staan...
 10-11-2023  Edwin Twiest:
Af en toe lees ik commentaren en nu zie ik dit van 2011....   Ik ben altijd tegenstander van een plusremise geweest (algemeen bekend)... mijn laatste zet is blijkbaar toch even een twijfelmoment geweest...  om een tegenstander te smeken of hij een minremise wil is mijn eer te na. Als iemand tegen mij een plusremise wilde, had ik het hem graag gegeven hoor. Grappig dat mensen nooit weten wat er speelt en vaak toch veel over mij weten; net als de partij tegen Roel waarin ik een zetje aangaf waar zowel Valneris als Roel geen moment naar gekeken hebben, maar ik wel dus... dat soort varianten zouden best vaker getoond mogen worden denk ik...zeker bij opmerkelijke terugruilen lijkt me ;-)