Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 30-08-2019  Hanco Elenbaas:
Parijs, oktober 1895. De zwartspeler was de heer Danglade, voornaam onbekend. De partij werd gespeeld in het 'Tournoi International de l'Exposition du Soudan', dat van 6 tot en met 14 oktober 1895 gehouden werd op de Champ-de-Mars in Parijs. 
31 augustus 2019

Acht pagina's uit Eugene Leclercq's
Le Jeu de Dames van november 1895, over het Soedan-toernooi naast de Eiffeltoren: https://imgur.com/a/7de3XxD

Gerard Welling wijst me erop dat Danglade vrijwel zeker een pseudoniem was van Anatole Dussaut. Dussaut was geneesheer-directeur van twee ziekenhuizen in Parijs en dat was misschien de reden dat hij dit toernooi niet onder zijn eigen naam speelde. In de 4de jaargang van Le Jeu de Dames heeft Leclercq verschillende partijen van Dussaut geplaatst, gespeeld in het Soedan-toernooi, maar uitleg over 'Danglade' ben ik niet tegengekomen.  

Ook Govert Westerveld gaat er in zijn biografie van de Senegalese dammer A(h)madou Kandi(é) vanuit dat Danglade een pseudoniem was van Dussaut.
31-08-2019  Wladimir O. Wawiloff:
Cock van Leeuwen [Dammen (TS) ? 49 (1989)]: Hoogst opmerkelijk en vreemd was de naam 'Danglade' in eindstand en verslag. Pas later, bij de publikatie van de toernooi-partijen in jaargang 1896 van 'Le Jeu de Dames', stapte Leclercq af van wat een pseudonieme (!) bleek te zijn en kwam de naam van Dussaut te voorschijn. E?n verklaring hiervoor is nergens terug te vinden.
 31-08-2019  Hanco Elenbaas:
Wederom hartelijk dank Wladimir!