Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 27-03-2015  Maikel van den Esker:
Georgiev kan zulke spelletjes wel! Beetje vooruit rekenen enzo! De strategie is het tegenovergestelde als 'gewoon' dammen volgens mij. Alles naar de rand schuiven. Opvallend is dat de meeste partijen na 30-40 zetten wel uit zijn. 
 27-03-2015  Paul Sier:
Ja , de grote meester leert weer eens snel. Als je nog een jaartje wacht spreekt ie waarschijnlijk ook Fries smiley
 28-03-2015 MF Tjalling:
Superflauwe JP Drost kan wellicht beter paaseieren gaan zoeken, in plaats van andere dammers af te zeiken, maar het commentaar van broeder Sier blijft een genoegen. In het begin hebben alle 'hollandse dammers' last van het niet signaleren van orthogonale slagen: het vergt enige gewenning en herconditionering voordat men er aan gewend is. Het is niks bijzonders dat je eens een slag overziet. Zelf zie ik met dammen in het spel ook nog regelmatig verkeerde slagen en ik weet uit ervaring dat ik niet de enige ben ... Feit is dat Georgiev na een jaartje ervaring toch al heel aardig strategisch speelt. Bij de Fries dammers was alom bewondering voor Georgievs spel, iets wat in Amsterdam zelden te bespeuren valt voor mensen buiten die poel des verderfs. 
 28-03-2015  Jan Pieter Drost:
@Tjalling: je overdrijft. Het was misschien wat flauw om te schrijven dat Shvartsman net zo goed kon fierljeppen, maar geef toe, hij maakte ook bizarre fouten in de eerste rondes. Verder heb ik tamelijk neutraal gewezen op twee kostelijke blunders (Georgiev, Domchev) en nog wat opmerkingen gemaakt die me wel relevant leken, in elk geval voor de meelezende internationale dammers.
 28-03-2015 MF Tjalling:
Nee, JP, ik overdrijf niet, maar jij ziet je eigen gedrag niet objectief. In Fryslân werden jouw, flauwe opmerkingen niet bepaald toegejuicht ...  Met Schwarzman ging het elke partij toch iets beter. Mensen uitlachen is niet de stijl van een damfeest.  Die leerervaring wilde ik je graag even meegeven.   
 28-03-2015  Jan Pieter Drost:
@Tjalling: verklaar je nader, waar doel je op? Als je de fierljep-opmerking bedoelt, ok, maar ik vond het ook wel heel bar wat Shvartsman presteerde. En verder, die blunders van Georgiev en Domchev die waren toch te leuk om niet te melden? Internationale dammers Fries laten spelen, dat is toch iets in de trant van Sterren Springen: soms heel knap wat ze in korte tijd kunnen leren, maar de mensen kijken vooral voor de bloopers.
 29-03-2015 MF Tjalling:
Het is wel goed, JP. Het was een leuk damfeest, laten we het daar maar op houden en  nu gaan jullie fijn paasdammen in Amsterdam, veel plezier.