Sorteer commentaar op invoerdatum, nieuwste eerst
 11-11-2018  Radjendrenath Kalloe:
PDN     Diagram 1
Ik denk dat de notatie niet klopt. Het is niet te geloven dat een dammer met een FMJD rating van 2227 zo'n fout kan maken.
PDN     Diagram 2
13. ... 20-24 14. 30x10 05x14 Ook bij deze ruil denk ik dat de notatie niet klopt.
PDN     Diagram 3
15. ... 14-19 16. 28-23 18x20 17. 25x03

  Ben ik naïef of is er hier sprake van "Match Fixing"? Ik hoop het niet. Reden voor de FMJD om dit grondig te onderzoeken en de "Code of Conduct" toe te passen als het waar mocht zijn.

  4. Be Clean: never fix an event Play fairly, honestly and never fix an event or part of an event. Whatever the reason, do not make any attempt to adversely influence the natural course of a sporting event or part of an event. Sporting competitions must always be an honest test of skill and ability and the results must remain uncertain.

Fixing an event, or part of an event goes against the rules and ethics of sport and when caught, you may receive a criminal prosecution and a lifetime ban from your sport. sad
 11-11-2018 MF Maarten Linssen:
Aan de bril zal het niet gelegen hebbencool
 12-11-2018  Marco de Koning:
Als deelnemer van het toernooi kan ik bevestigen dat hier sprake is van matchfixing.De prijzen voor de nummers 1 t/m 5 waren riant en Mejia wilde niet naast de buit grijpen en regelde met zijn landgenoot de uitslag. ''s ochtends met ontbijt zat ik aan tafel met Kees Thijssen en Nunez wilde een remise afspreken met Kees, waar hij gelukkig niet op inging. Ik was hier persoonlijk getuige van. Na zijn riante voorsprong speelde Silva nog slechts salonremises, al dan niet van tevoren afgesproken; hij heeft waarschijnlijk de minste speeltijd van iedereen. Tezamen met Salarbaks ben ik direct slachtoffer geworden van de matchfixing van Mejia. Ik kijk met zeer gemengde gevoelens terug op dit toernooi, kreeg een ooginfectie en verloor twee partijen achter elkaar. De laatste 5 partijen scoorde ik 9 punten en speelde ik de beste partijen van mijn leven. Als ik dan het afbraakspel zie van Mejia (zie zijn partij tegen Thijssen) en nog erger de matchfixing, kan ik niet anders dan teleurgesteld zijn. Ik hoop ten zeerste dat er een onderzoek plaats vindt, en een bezem gaat door de verderfelijkheden die die damsport plagen.  
 12-11-2018  Paul Sier:
Walgelijk weer.
Volgend jaar allemaal dat toernooitje maar even links laten liggen ; zo straf je ze het best.
 12-11-2018  Radjendrenath Kalloe:
Ik vind het heel erg. Niet alleen voor Marco en Salarbaks, maar ook voor de damsport. Wat Paul voorstelt is naar mijn mening niet op zijn plaats. Je straft de organisatie en niet de dammers die zich (waarschijnlijk) schuldig hebben gemaakt. Mijn voorstel is, dat de FMJD dit grondig onderzoekt en maatregelen treft op basis van de "Code of Conduct". 
 12-11-2018 MF Maarten Linssen:
Merkwaardig dat ze het zo opzichtig hebben gedaan.Nu heb je duidelijk bewijs.Ik mag aannemen dat er een grondig onderzoek komt en dat dit uitschot het prijzengeld weer moet inleveren en langdurig geschorst zal wordenangry
Jij kan met opgeheven hoofd huiswaarts keren, Marco.Je hebt prima partijen gespeeld en de eer van Angeren hoog gehoudenyes
 13-11-2018  Marco de Koning:
Dank je wel Maarten voor de support. Radjendernath, hoe gaat dat verder in zijn werk met het melden van matchfixing? Ik sprak er ook nog even over met Alexander Schwarzman en dit schijnt geen geval op zichzelf te zijn. Op het laatste Russisch kampioenschap gaf in de laatste ronde Milshin de wedstrijd kado aan Guljaev die zodoende Russisch kampioen werd met de nodige benefits. Die partij is overigens onvindbaar. Dat GMI's uit respect voor elkaar een rustige partij spelen kan je nooit kwalijk nemen, maar waar ligt de gren? Een partij van te voren uitschrijven (er werd gezegd dat Silva dat in de laatste partijen heeft gedaan, maar misschien een gerucht) is nog weer anders. Zoals je zegt Maarten, als je dan een match fixt, doe het dan goed en maak er iets spectaculairs en onopzichtigs van (herinner me dat jij eens een Jongensstreek uithaalde wat dat betreft)
 13-11-2018 MF Maarten Linssen:
Help me even herinneren Marco;Was het in Moskou, Mori, Westerhaar of Nijmegen?devil
 13-11-2018  Radjendrenath Kalloe:
Op de site van de FMJD is wel e.e.a. opgenomen m.b.t. dit soort zaken. Helaas, kan ik de procedures niet vinden. Ik denk dat je het best contact kan opnemen met  Bert Bakhuis, Chairman van de Ethical Commission van de FMJD.  Frank Teer is Chairman van de Technical Commission van de FMJD. Misschien dat hij ook iets kan betekenen.
 13-11-2018  Marco de Koning:
Maarten, je schreef dat een keer, het was hier of op Facebook. Nu kan ik helaas verder geen details herinneren. Maar niet vergelijkbaar met waar we het hier over hebben.wink
 13-11-2018 MF Maarten Linssen:
Waarschijnlijk bedoel je mijn partij tegen Odin Mol op het jeugd-wk 1987 in Mori.Na 14 zetten kwamen we remise overeen.De partij hadden we in het hotel vooraf al doorgenomen.Maar daar was verder niemand mee benadeeld.Bij een normaal verloop zou die partij ook wel remise zijn gewordensmiley
 14-11-2018  Kees Pippel:
Mijn gok: Victor wilde zijn gezicht redden en laten zien dat het geen 'echte' nederlaag was. De organisatie of de wedstrijdleider zou hier een rol kunnen spelen.  Stel de uitslag op 0R-0R, en keer geen prijs uit. En ban deze twee spelers van het volgende toernooi. Acties richting FMJD kosten veel energie, en het resultaat is bijna altijd teleurstellend. Dat raad ik Marco niet aan.
 
 25-11-2018  Marco de Koning:
Hier het antwoord van de FMJD op de melding: Dear Sir,
Thank you for informing us about these cases of matchfixing. 
Your complaint is discussed by the Executive Board and the FMJD ethics Committee.  
In such cases, if the Complainant wishes his complaint to be formally examined by the Ethics Committee, 
there is a special procedure that involves the payment of 100 euros (p.4.3., p.4.4 of Code of Ethics)
Only national federations that have fully paid for their membership and the FMJDCouncil may file complaints with the Ethics Committee. 
 
In this case, the exacutive board of the FMJD can file your complaint, but the payment (100 euro) for its consideration must be paid.
The payment  will be returned should the appeal to all intents and purposes prove to be justified which means that the Ethics Committee approves of the appeal.  
 
Please let us know if you would like to start the official procedure. 
 
Best regards,
FMJD office
MIJN ANTWOORD:   Dear FMJD office, dear Mr. Anonomous,
 
This sounds all quite bureaucratic and not encouraging.
 
I thought it was in your interest to protect the sport of draughts from match fixing, but it looks that I am mistaken in that.
 
Wish you guys a good day,
Marco