Order by date, last inserted
 13-04-2018 MI Paul Oudshoorn:
Mooie partij! yes Valt niet mee om dat HOK lopend te krijgen met wit Wim!
 13-04-2018 GMI Martin Dolfing:
Ron verleende ook wel heel veel medewerking, Paul. Na een zet of 15 staat zwart uitermate gezond.
 13-04-2018 MI Paul Oudshoorn:
Ja Martin! Die witte opening is bepaald geen succes-formule...Ik dacht 5-10 daar, ipv 15...20-25.
 13-04-2018  Steven den Hollander:
Uitstekend NK gespeeld door Wim!! Elke wedstrijd zeer actief gespeeld, initiatief genomen (ondanks dat iedereen wel een kruisje achter zijn naam had staan) en krijgt met deze mooie partij een overwinning als kers op de taart! Grote klasse
 13-04-2018 GMI Martin Dolfing:
Dat denk ik ook Paul. Dat lijkt logischer. Wim heeft een heel goed toernooi gespeeld.
 13-04-2018 MI Paul Oudshoorn:
Eens Steven! Ik ben een fan van het hart waarmee Wim speelt!yes
 14-04-2018 GMI Martin Dolfing:
Ik ben tevens fan van Ron! Het moet mogelijk zijn om de 2e ronde van de dag beter te spelen, en dan kan hij gewoon bovenin meedraaien.
 14-04-2018 MI Paul Oudshoorn:
Van Ron hoop ik altijd, dat hij kampioen wordt! Maar die 2 partijen op een dag nekken hem momenteel. Dat is ook eigenlijk gekkenwerk.
 14-04-2018 GMI Martin Dolfing:
Ik zie die andere dammers niet enorm zakken in niveau. Het is toch zaak om er goed mee leren om te gaan. Het blijft toch wel zo, en dan is het zonde om daardoor elke keer een hoge klassering niet te halen. Baliakin is bijna 60 en die kan toch ook sterk dammen in beide ronden?
 14-04-2018  Paul Sier:
Ja , Paulus , 2 partijen op een dag is eigenlijk gekkenwerk (zeker als dat dan ook nog eens de slotronde betreft).  En ja , Martin (voor ik weer een kribbige reactie krijg smiley) , die omstandigheid geldt voor iedereen en dan moet je er maar goed mee leren omgaan.

Voor het publiek is 2 partijen leuk , voor de spelers vaak killing. Een compromis zou kunnen zijn dat de tijd tussen 2 partijen door veel ruimer wordt genomen. Thans zit er vaak maar een half uurtje tussen.  Misschien is het een optie om daar minimaal 3 uur van te maken.
 14-04-2018 GMI Martin Dolfing:
Ik ben het volkomen met je eens Paul S! Ja, misschien ook wat meer tijd tussen de ronden. Dit ging naadloos in elkaar over leek het wel. Dat van die kribbige reactie begrijp ik niet zo goed. Heb je die van mij gehad? Als dit zo was, dan mijn exuus daarvoor!
Oh ja, twee ronden op 1 dag vind ik nog wel vrij normaal maar voor een slotdag lijkt mij dat een minder goed plan! Als er maar niet 2 dagen achtereen zijn met twee partijen op een dag vind ik het al prima in een toernooi.  
 14-04-2018  Paul Sier:
Yep , Martin , de wereld verandert en dan is het onontkoombaar dat ook het dammen hier en daar mee moet. Twee partijen op een dag is daar al met al een acceptabel voorbeeld van (maar sowieso niet op de slotdag).

Een ochtendronde en een avondronde zou al een stuk schelen denk ik.  Natuurlijk is het voor organisatoren weer wat bewerkelijker schat ik in , maar aan alles moet een mouw te passen zijn.



 
 14-04-2018 MI Paul Oudshoorn:
Het is waar, wat je zegt Martin. Baljakin, maar ook Jos! kon het! En die is stok-oud.... (hele, maar dan ook verschrikkelijk melige naamgrap, ik weet het...)
 14-04-2018 GMI Martin Dolfing:
OK ja Paul S. Haha Paul O!
 14-04-2018 GMI Ron Heusdens:
Als ik deze partij zie, kan ik nu nauwelijks geloven, dat ik deze gespeeld heb. Zet 15 bijv. hoort thuis in klassiek en niet in HOK. Het lijkt wel alsof ik in dit tournooi allerlei zaken door elkaar haalde.
 14-04-2018 GMI Martin Dolfing:
Ach Ron, het ging alleen mis in die 2e ronde partijen. Je had ook een aantal hele mooie partijen. Het is zonde zoals het gelopen is, maar misschien kun je er volgend jaar in het NK er je voordeel mee doen. Met de kennis over de opgedane ervaringen in dit toernooi bedoel ik dan he.
 14-04-2018 MI Paul Oudshoorn:
Was volkomen duidelijk, Ron! Twee rondes, duimen draaien bij de fanclub. Ja, duidelijk een prominent punt voor training. In een ontspannen vluggertje doe je daar onmiddelijk 5-10! Puur fysiek/mentaal  zieke toestand daar. Wel lastig nog, hoe daar aan te werken.... De BC zit bij jou in het teamwink. Goede raad is duur...
 15-04-2018  Gerlof Kolk:
Twee ronden op een dag en dan ook nog barrage spelen vind ik helemaal te ver gaan. Dat had niet gemogen ben ik van mening. Beide spelers haddden toch fris achter het bord moeten verschijnen om te strijden om de titel. Nu lijkt het toch meer om een uitputtingsslag te gaan.